Jag har precis stängt av årets Victoria´s Secret Fashion Show.
En show med musik, vingar, urläckra kostymer och vackra kvinnor.. Hörrni, vi måste bara snacka om en grej. Under alla de år jag kan minnas har december kommit med jul, mörka kvällar och Victoria´s Secret Fashion Show. Jag har suttit bänkad, min familj och vänner har delvis gjort det och vi har alla förundrats över showen och vad den gör med människor. Någon älskar den och någon hatar den. Varför lyfts nästan bara det sistnämnda fram, och varför provocerar VSFS mer människor än någon annan catwalk någonsin kan göra?
 
Jag har själv suttit där och tänkt framför TV-skärmen och undrat över hur det kan vara sunt att uppnå en sådan dagsform som de gör. Hörde historier om en galen kost och uppmaning från managementet bakom att modellerna inte ens fick dricka en klunk vatten en tid innan. Jag gick nog på det ryktet litegrann, men ändrade mig snabbt i och med att jag faktiskt inte kan dömma någon utifrån en tvivelaktig källa. Numera kan jag titta på showen och se skillnaden. De ser friska ut, hälsosamma och långt ifrån representativa för ett sjukt ideal. 
 
Innan någon går all mad här så vill jag bara uppmana att tänka ett steg längre. De tränar som hard as bitches. Som vilken elitsportare som helst, det är deras jobb och deras kropp är deras verktyg. De kliver inte bara upp ur sängen och direkt upp på catwalken. Vägen dit innehåller målmedvetenhet och jäkligt hårt jobb. Även om ingen kan utala sig om hur den vägen ser ut, förutom dem. Industrin får stå för sig, för där är vi knappast många som kan utala oss med egna erfarenheter. Men för de som säger att VS sprider ett sjukt ideal med deras show, vem har sagt att det är det som är syftet? Jag tror vi måste lära oss att sluta lägga skulden på någon annan för vår självbild. Du äger dig själv, och du väljer själv hur du vill leva ditt liv på ett sunt sätt som får dig att må bra.  
Det är inte omöjligt att se ut som en Victoria's secret modell. Can we just agree on that? Men vi alla har olika kroppstyper och förutsättningar för att förverkliga det. Och det är inte en uppmaning till någon där ute att börja en resa utan sunt förnuft. Du ska inte behöva ändra på dig för någon annan, men hata inte heller på de som ser annorlunda ut jämfört med dig själv. Det gäller inte bara supermodeller, det gäller ALLA. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress