God eftermiddag! 
Wow, hur det kan vara måndag, lov och ändå känner jag mig som att det är något jag absolut måste göra. Fredagen och lördagen kändes cool lugna med absolut inget behov av att behöva prestera, men nu - vart ska jag börja ens? Dags att hålla i tyglarna and calm the fuck down tror jag allt haha. Är ni också sådana som har svårt att inte känna er effektiva? Kanske är det rädslan för att glömma något efter halka efter som gör det, jag vet inte. 
 
Bilderna är hur som helst från den mysiga eftermiddagspromenaden igår. Satte kameran i handen på mamma och bad henne fota lite. Tänkt vad odramatiskt det är numera mot förut när jag tvingade med första bästa för att fota mig och hästarna var och varannan dag på året haha. De vänjer sig. ;)
 
Jag har bestämt mig för att idag blir ett "pricka av måsten"-rejs för att sen bara släppa det och njuta av LEDIGT resten av veckan. Måste lära mig att göra det. Boka in kompistid, shoppa med mamsen eller bara pilla mig i naveln på soffan om jag så vill det. Inatt drömde jag mardrömmar om att jag inte var nöjd och bestämde mig för att flytta ifrån Åkeshov till ett kollektiv där min säng stod i hallen. Stressad inför kommande vår och sommar much? Jag vill ha svar på hur allt kommer lösa sig NU. Ska mejla om praktik igen på en plats som jag verkligen kan se mig själv trivas på. Det vore drömmen! Men det är också svårt när man inte får svar direkt, hur tjatig kan man vara innan man blir jobbig liksom haha? 
 
Nu ska jag ta tag i punkterna i mitt rosa block här. Vi hörs senare!

31 oktober 2016

Till minne av mormor

Allmänt

SPONSRAT INLÄGG // ADLINKS
 

Allhelgonahelgen. Helgen som många kopplar till Bus eller Godis, läskiga filmer och maskeradklädnader. Men det är egentligen bara en liten del av det. Allhelgonahelgen är till för att hedra, och ge tanke till de som inte längre finns ibland oss. 

Jag hade tyvärr ingen riktig relation till min mormor. Innan jag kom till världen drabbades hon av en stroke och det enda minnet jag har är när hon satt på sin stol tomt stirrandes framför sig. Eller vid matbordet när hon försökte kommunicera på sitt sätt, med min morfar bredvid som hjälpte henne. Min mormor fanns där, men ändå inte. Ibland kan jag undra hur hon var innan hon blev sjuk. Den mormorn hade jag velat träffa. 

Mormor gick bort år 2004, då var jag nio år. Eftersom som jag ändå var så pass liten så minns jag inte allt, mer än att vi hjälpte morfar flytta ifrån huset och in i sin lägenhet. Jag minns också att vi gick till begravningsbyrån Fonus på ett möte, för att planera begravningen. 

Fonus är Sveriges mest anlitade begravningsbyrå och den enda rikstäckande. Oavsett om begravningen skulle ske på annan ort så kan du beställa begravning på närmaste begravningsbyrå. Fonus bedriver också en juridisk verksamhet med inriktning på familjejuridik, kring de punkter som sammanfaller i samband med dödsfallet. Under ett bokat besök hos något av Fonus kontor går ni gemensamt igenom val av gravsten, kista, blommor och ceremoni. På deras hemsida har Fonus en begravningsplanerare, där du i lugn och ro kan gå igenom alla de steg som normalt sker vid ett besök på begravningsbyrån. Där finns också information för de som ska gå på en begravning.

I en tid av sorg ska planering av begravning inte ta onödig kraft och tid. Därför finns Fonus där för dig för att hjälpta till med den rådgivning du behöver. Även om jag inte minns allt som skedde i samband med mormors begravning så vet jag att Fonus begravningsbyrå Laxå var till stor hjälp. 

Allhelgonahelgen är tiden att hedra de som inte längre finns ibland oss. I helgen tänder jag ett ljus för dig mormor, och er andra.

Såhär avslutade vi söndagen efter en promenad i höstsolen
 
Jag snackade ju imorse om att jag vaknade relativt tidigt idag. Det resulterade i att jag stod redo med formen och bakade äppelpaj klockan tio i förmiddags, alltså kärlek till långa och långsamma mornar!
 
Något jag också älskar är att få byta miljöer då och då. Gärna som nu att pendla mellan två olika men ändå desamma platser relativt regelbundet. Kreativiteten flödar och roliga material rullar in på löpande band. Ser det lite som effektiv vila att komma hem, effektiv genom att ständigt producera nytt material men vila ifrån den presterande storstadsmiljön. Lite som min vän uttryckte när vi gick på höstlov i fredags; "Vi har knappt lov ändå för vi har ständigt någonting att jobba vidare på". Sanningen bakom den meningen tror jag ligger mycket i att vi gör saker för att vi många gånger vill, och därför blir det aldrig någonting vi tar lov ifrån, det är någonting vi lever med. Nu kanske jag i och för sig mest snackar utifrån mitt eget perspektiv, för just nu känner jag mig mest som en kreativ maskin som jonglerar flera bollar i luften på löpande band haha. Det är så galet roligt när det känns så!
 
Nu hörrni, nu ska jag ta och borsta de där gaddarna för att krypa ner i sängen och slösurfa lite. Eller sova tidigt för att vakna utvilad imorgon - återstår att se! Ska se till att börja redigera vloggen från i fredags också. Vi hörs imorgon som vanligt, godnatt fina ni♥