31 oktober 2016

Till minne av mormor

Allmänt

SPONSRAT INLÄGG // ADLINKS
 

Allhelgonahelgen. Helgen som många kopplar till Bus eller Godis, läskiga filmer och maskeradklädnader. Men det är egentligen bara en liten del av det. Allhelgonahelgen är till för att hedra, och ge tanke till de som inte längre finns ibland oss. 

Jag hade tyvärr ingen riktig relation till min mormor. Innan jag kom till världen drabbades hon av en stroke och det enda minnet jag har är när hon satt på sin stol tomt stirrandes framför sig. Eller vid matbordet när hon försökte kommunicera på sitt sätt, med min morfar bredvid som hjälpte henne. Min mormor fanns där, men ändå inte. Ibland kan jag undra hur hon var innan hon blev sjuk. Den mormorn hade jag velat träffa. 

Mormor gick bort år 2004, då var jag nio år. Eftersom som jag ändå var så pass liten så minns jag inte allt, mer än att vi hjälpte morfar flytta ifrån huset och in i sin lägenhet. Jag minns också att vi gick till begravningsbyrån Fonus på ett möte, för att planera begravningen. 

Fonus är Sveriges mest anlitade begravningsbyrå och den enda rikstäckande. Oavsett om begravningen skulle ske på annan ort så kan du beställa begravning på närmaste begravningsbyrå. Fonus bedriver också en juridisk verksamhet med inriktning på familjejuridik, kring de punkter som sammanfaller i samband med dödsfallet. Under ett bokat besök hos något av Fonus kontor går ni gemensamt igenom val av gravsten, kista, blommor och ceremoni. På deras hemsida har Fonus en begravningsplanerare, där du i lugn och ro kan gå igenom alla de steg som normalt sker vid ett besök på begravningsbyrån. Där finns också information för de som ska gå på en begravning.

I en tid av sorg ska planering av begravning inte ta onödig kraft och tid. Därför finns Fonus där för dig för att hjälpta till med den rådgivning du behöver. Även om jag inte minns allt som skedde i samband med mormors begravning så vet jag att Fonus begravningsbyrå Laxå var till stor hjälp. 

Allhelgonahelgen är tiden att hedra de som inte längre finns ibland oss. I helgen tänder jag ett ljus för dig mormor, och er andra.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress