Förra helgens lilla upptäckt. Vindruvor i havregrynsgröt, mums!
Är inne i en period där jag helt har snöat in mig på olika toppings på havregrynsgröten. Nu suckar säkert några av er och tänker "guuuud så tråkigt, hur kan det ens vara gott?". Jag skulle säga att svaret ligger i toppingen! För det första kokar jag alltid gröten istället för att mikra den, då jag upplever att den blir mycket krämigare då. De kryddorna jag alltid har i är:
 
  • Salt (såklart)
  • Kanel
  • Vaniljsocker
Utöver det brukar jag tillsätta en skvätt mandelmjölk med vattnet när jag har det tillgängligt. Gröten i sig kan jag tycka är lite smaklös, men jag brukar skära ner äpple, banan, jordgubbar (vad man nu vill ha) och röra i det medan det kokar. Förra veckan hade jag dock bara en förpackning vindruvor kvar i kylskåpet, så jag chansade och det blev så gott! Sötman från druvorna gjorde sig så bra. Nu har jag snöat in mig på jordnötssmör och typ längtar hem till kvällsgröten varje dag ha,ha.
 
Vad brukar ni toppa gröten med? Tipsa gärna här nere i kommentarerna!
 
Nu ska jag sticka iväg på ansiktsbehandling och få en hudanalys. Ska bli spännande att se vad de säger.. :) Ha det bra så länge!
ullie

har en vårdtagare som sitter bredvid mej då jag lagar för att verkligen titta så att jag verkligen gör den allra bästa gröten till honom :d
fiin bild fin blogg kram ullie

Svar: Det är rätt! :) Tack så mycket!
Rode Gradin

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Det lät gott, det har jag inte testat men det kanske jag borde göra. Jag brukar äta mammas hemmagjorda äppelmos på min havregrynsgröt när jag äter gröt :)


Svar: Åh äppelmos, det är så gott! Det måste jag testa :)
Rode Gradin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress