Vad är det med oss människor som ständigt ska rusa in i nya årstider såhär? Först hyllas sommar och strålande sol, men så fort augusti lider mot sitt slut åker de stickade tröjorna fram och det enda man snackar om är höst, höst, höst. Man hinner ju tröttna på bootsen och de lite varmare kläderna lagom tills det är väder för det haha!
 
Idag bjöd vädret på hela +22 grader och bikiniväder så jag hängde ute på altanen ett tag. Drycken ovan måste ju vara bland det godaste jag vet just nu – skogshallon och vatten mixat tillsammans. Mums! Ett tips är att hälla i vatten först och sen ha i de frysta bären, så blir den både kall och lättare att mixa. :)
 
 
Ser ni skillnaden på bilden här ovan jämfört med de högre upp? Här ser ni tydligt skillnaden mellan min kompaktkamera och systemkameran, här med f/1.8. Älskar det objektivet till porträtt och detaljbilder, men ni ska veta att jag nästan sträckte ryggen när jag skulle ta dom här bilderna haha. Eftersom det är fast och inte går att zooma med så är det lite svårare att jobba med utan stativ och när rekvisitan (i det här fallet min hand) skulle vara med i bilden. Men det går! Har möjlighet till samma låga bländare med kompaktkameran, men som jag har sagt tidigare – det blir ändå inte riktigt samma sak.
 
Övervägde om jag skulle släpa mig ur sängen efter laddaren för att publicera det här inlägget nu, eller vänta tills imorgon bitti. Men jag känner mig själv och VET hur snabbt morgontimmarna bara försvinner, så det fick bli nu. Hur sent det än blev. Lite trevlig läsning för er nattugglor åtminstone, medan ni andra säkert läser det till morgonkaffet. :) Ha en bra dag fina så hörs vi!
Så var fredagen äntligen här!
Jag kravlade mig upp ur sängen kl 06 imorse och har jobbat fram tills nu. Förvånandsvärt pigg men blev hemskt påmind om den tuffa tiden som kommer nu. Mörka morgnar när sängen är lite extra gosig att stanna kvar i. Men så länge man är motiverad så spelar ju den där extra sömnen inte så stor roll, för så är det ju – tröttheten existerar ju inte på samma sätt när man gör någonting som man genuint tycker om. Då gör jag hellre det än sover en timme extra!
 
Ikväll ska jag krypa ner i soffan med en påse godis och kolla på lagfinalen av EM-hoppningen. Mys! Har ett sådant sjukt stort sug efter att hoppa upp i sadeln igen (lika stort som mitt sötsug just nu haha). Det är nyttigt att få avstånd ifrån någonting och längta tillbaka till det, även om jag personligen får tårar i ögonen bara jag tänker tanken på att få gå in i den lilla bubblan igen, eller en ridtur i höstsolen, typ haha. Så emotional.
 
 
En vårkväll för 6 (?) år sedan tror jag...om inte mer. Förstår ni hur länge sedan det är? Nu är det snart två år sedan jag "slutade" helt med sporadiska ridpass här och där sista året. Jag var faktiskt iväg och provjobbade i ett stall i början på sommaren, men valde att inte ta det av olika anledningar. Har alltid sagt att det är ett jobb som jag skulle vilja testa på, men om det skulle ske så måste det verkligen vara helt rätt. Samma som att jag någon gång i framtiden vill äga en flashig frieser av sportmodell. Alltså dröm!
 
Nu ska jag träna lite innan jag fräschar till mig inför kvällen. Perfekt nu när regnet blåste bort och solen tittar fram. Hoppas ni får en härlig fredagskväll så hörs vi snart igen!

21 augusti 2017

A white little dream

Allmänt

Den perfekta lilla vita toppen. Blir nästan lite ledsen i själen att jag inte hann bära den undertiden värmen var här. Om jag inte lyckas ta mig iväg något längre fram vill säga! Har nästan lust att tagga det här inlägget med "höst2017", men än tänker jag allt hålla kvar i sommaren. Hösten kommer i oktober, okej? ;) 
 
Passar på att skriva lite medan jag står och väntar på att grytan ska bli klar på spisen. Har haft en sådan där dag när jag bara har gått runt och längtat efter den där nystarten. Den som de flesta andra har när vardagslunken börjar igen. Samtidigt som jag uppskattar att inte behöva återgå till det, utan kan börjar på ny kula när den väl kommer. Men man känner sig lite urtakt med människorna runtom kring en liksom haha.
 
Nu ni har jag fastnar här alldeles för länge igen. Grytan är klar och Idol börjar om 2 minuter (stressen!!), vi hörs och syns.♥