Vilken lång och fin dag det har varit idag.
Tror ni jag skuttade ur sängen när jag såg solen som var på väg upp över de snötäcka landskapet? Oh ja. Morgonpromenaden bjöd på både friska minusgrader, en stilla skog och älgsafari. Hade det inte varit för min frostkänsliga mobil så hade jag kunnat bjuda på någon liten bild eller två. Men ni får helt enkelt föreställa er istället.
 
Med kyla så kommer ju dock också problem, har jag fått lära mig. Bilproblem. Ni vet när nyckellåset fryser fast så man inte ens kommer in i bilen? Eller fläkten bestämmer sig för att sluta fungera lagom till vintern? Jag blir tokIIIG. Min kära lilla trofasta bil går ner för räkning och jag är inte riktigt redo för att den ska klappa ihop riktigt än. Lyxvagn är det någon som brukar kalla den, nah.. dyr i reservdelar i sådana fall haha. Aldrig tidigare hade väl den där bingolottobilen suttit finare än nu!
 
Till någonting betydligt mer levande;
Tidigare i höstas kom mamma med en liten kruka som hon gav till mig och sa; 
 
– Det här är din första pelargon. Nu är det ditt ansvar att lära dig ta hand om den, varsågod.
 
Eh, tack.. mamma? 
 
Tillskillnad från min mor så är det där med blommor inte riktigt min starka sida. De glöms lätt bort där på fönsterkarmen eller av någon anledning ska ha mer spejsade skötselvård än bara en skvätt vatten. Sådant vetande kan jag lära mig när jag blir äldre, tänker jag.
 
Kan ändå se det fina och symboliska i den lilla "presenten". Hur den står där fullvuxen i fönstret om ett par år (? månader? hur lång tid det nu tar haha. Som sagt →still learning) i ett hus, lägenhet, på andra sidan jordklotet eller här. Den liksom växer lite med mig. Om jag lyckas utveckla några gröna fingrar, vill säga. 😉
 
 
Till något annat fint, finns det någonting vackrare och mer känslosamt än James Arthur´s magiska musik och sångröst? Minns när jag hörde hans cover på Impossible waaay, way back. På den tiden då man var tvungen att ladda ner låtar och lägga in på telefonen, om inte tidigare när mp3 var den stora grejen..? Hmh. Hur som helst släpptes en acoustic version av hans senaste Naked i fredags och den är ju bara för magisk! 
 
Med granen som står här bredvid soffan och ett glas saffransglögg i handen så tackar jag för den här veckan. Blir ett par långa dagar innan jul nästa söndag. Nu är det inte mycket kvar av 2017 hörrni! ✨
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress