Hur söt är inte lilla Diesel då? Så personlig och go liten kille!
Jag sitter med gott samvete och mumsar från chokladasken här bredvid. Snart är alla sötsaker uppätna här, så jag kan återgå till en fläck(friare) hy haha. Är så känslig för för mycket socker, får finnar direkt!
 
Jag går in på min sista lediga vecka och passade på att pricka av den superlilla listan med saker som behövde göras. Städat bilen har jag dock inte gjort än..och den raden har stått i blocket sedan i oktober haha. Men nu är det nästan för kallt för att köra med damsugare och iskalla fingrar. Får bli till våren. ;)
 
Nu blir det lite bilsnack hörrni; Alltså jag funderar på det där med att leasa bil.. Jag har ägt min egen bil sedan jag var nitton (har jag för mig?) och betalt allt runt den. Vet att det finns de som har bilen och försäkringen skriven på sina föräldrar och så vidare för att det ska bli en lägre månadskostnad (eller vad för fördel det nu var) men jag tycker det känns viktigt att ta allt det ansvaret själv. Min försäkringskostnad är i sig löjligt dyr uppe i Stockholm, för att jag har en lite äldre bil och för att den överlag är högre där uppe. Som ni kanske vet blir det bra många mil att åka mellan Stockholm och Örebro med jämna mellanrum, plus all tid jag spenderar att ta mig här hemma eftersom vi bor på landet. En bra och framförallt nyare bil vore en trygg bekvämlighet med tanke på hur mycket tid jag spenderar bakom ratten. 
 
Att leasa en bil skulle betyda en högre månadskostnad. Jag är inte helt inläst på vad som ingår i det priset, men med tanke på att du inte behöver investera några pengar som vid ett köp så borde det gå lite på ett ut, tänker jag. För sanningen är ju den att du i en försäljnig i princip aldrig får tillbaka de pengarna som du investerade från första början, då bilens värde sjunker.  Plus pengarna för reperationer som du förmodligen varit tvungen att göra under tiden. Bilar slits ju och går sönder och det får man ju liksom lite räkna med. 
 
Hur tänker ni? Någon som har någon erfarenhet av leasing och som kan ge lite tips på hur man borde tänka? Positiva som negativa erfarenheter är välkomna!
Daniella

Jag tänkte också länge på att privatleasa en bil, men jag köpte ju min istället. Jag valde dock att köpa min istället eftersom jag ville att bilen skulle vara min och kännas som det. Om jag skulle "ta sönder" bilen vill jag att det då inte ska vara n leasad bil, då det egentligen är en bil du hyr. Nu när jag haft min bil sen i maj är jag glad att jag köpte den, och inte leasade. Min bil kostade ca 140 tusen att köpa och jag betalar 2000kr i månaden för bilen(lånet), vilket är lägre än om jag hade leasat en bil. Jag känner väl att de pengarna jag betalar nu varje månad går till mig själv, medans pengarna jag hade betalat om jag leasat en bil hade gått till "tomma intet" om du förstår hur jag menar :) inte så mycket till hjälp kanske.. ;)

Svar: hmh ja men det gjorde den! Det är ju en övervägning det där med om man vill betala av någonting, för att sedan få tillbaka en summa när man säljer. Eller om man vill betala för bilen varje månad som man sedan inte får tillbaka, men samtidigt inte förlorar procenten som vid en försäljning. Klurigt! :)
Rode Gradin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress