31 juli 2017

Last day of July

Allmänt

Efter en lång, lugn och skön Juli månad går jag in i Augusti med blicken fokuserad framåt.
Jag vågar knappt hålla tummarna och tro på att drömplanen kan bli verklighet. Ni vet när någonting är lite för bra för att bara slå in och klaffa rätt? Hoppas på att det finns någon mening med att det är rätt tid för saker att falla på plats nu. Fokuserad, otålig och smått skräckslagen – då är man på rätt väg.
 
Idag har jag spenderat dagen på en nästintill tom galleria tillsammans med en fin gammal vän. Så fint hur man kan gå månader utan att ses men ändå hålla fast vid vänskapen efter så många år. Hittade lite smått med mig hem också. På tal om nytt, så fick jag den här här söta toppen på bilderna ovan i brevlådan häromdagen (därav det extremt skrynkliga tyget hehe). Så snyggt med off shoulder, men också så sjukt opraktiskt. Det är ett ständigt neddragande i den här lilla skapelsen vill jag lova haha. Tacka vet jag NA-KD´s klistriga band på insidan på en av deras dösnygga playsuits som jag har hängande i garderoben. Sitter som ett smäck! Hoppas på fler varma sommarkvällar framöver så jag hinner bära den bara. Innan det är dags att dra fram långbyxorna igen..
 
Nu ska jag avsluta den här dagen med att dra fram skrivblocket och skriva lite. Ser så fram emot att läsa i den om femton år och se tillbaka på livet som tjugoåring. I jakten på drömmar, mål och resten av livet.
Godnatt!
Utvilad efter 9 timmars sömn och en lugn morgon.
Låg kvar i sängen så länge jag kände för det och har spatserat runt i pyjamasen sedan dess. Har haft låtarna nedan på repeat hela morgonen, dör för Hey Baby remixen och har gjort den senaste veckan. Den andra får det att dra i hjärt trådarna typ.
 
 
Drömde att jag skrev en bok inatt – efter att jag hade skällt ut den tredje personen den här veckan haha. Folk som känner mig vet att jag långt ifrån skapar bråk och ilska är knappt någonting som existerar hos mig. Men så fort jag lägger huvudet på kudden tar jag ut både det ena och det andra på människorna det gäller. Blir lika förvånad varje gång haha, ett milt sätt att ta konflikter och få utlopp för sin frustration måste jag väl ändå säga.
 
Angående boken så var det väl mer eller mindre dagbok jag skrev. Sida upp och sida ned med känslor och tankar som var tvunget att komma ner på papper. Lite så den här bloggen funkar också, även om jag långt ifrån kan kalla den för något så personligt. Jag tror inte på att allt är för allas öron att ta del av. Nog för att jag är personlig här, men ju äldre jag blir desto mer värderar jag att hålla det som känns i hjärtat privat. Min största lycka och de svartaste hålen.. sådana saker håller jag för mig själv tills de inte längre är en central del av mitt liv. Först då, när de har omvandlats till en erfarenhet, då kan ni vara säkra på att jag delar med mig av det här.
 
Dags att hugga in i den alldeles för sena frukosten. Vi hörs hörrni!
Ni vet när det börjar tunna ur på dansgolvet, fötterna börjar värka och det börjar kännas dags att "call it a night"? Du börjar titta dig omkring och inser att golvet inte riktigt är lika fyllt av tjejer längre, dina ögon möter plötsligt två andra vart du än fäster blicken och killar börjar plötsligt cirkulera lite för närgånget. Då vet du vad klockan är slagen - halv tre ragget är igång!
 
Jag vet inte egentligen om det här faktiskt är en grej eller om det bara är jag som har registrerat att det är ett återkommande fenomen? Kanske för att jag är den av få som är nykter och fortfarande ser livet med klara ögon. Hur som helst så har jag ett väldigt tydligt exempel från ett sådant tillfälle för bara några månader sedan. Såhär gick det till;
 
 
En helgkväll i våras besökte vi en klubb vid Stureplan som jag innan aldrig hade varit på. En relativt liten klubb i en källare med två plan, halvbra musik och blandad kompott människor. Jag har nog aldrig varit på ett ställe innan där folk har puttat så mycket på varandra och haft no chill. Jises till och med jag tappade tålamodet tillslut av att bli iväg puttad av ex antal bredaxlade killar.
 
Vi kom dit ganska sent och hamnade väl på så sätt i den mest intensiva tiden under natten. Minns vid något tillfälle där vi stod lite på kanten på ett av dansgolven och en kille började rycka i mig och ganska hårdhänt försökte få till någon form av dans. Tur man har girlsen som tar tag och räddar en från situationen haha. Hemskt ocharmigt!
 
När tiden gick så märkes det att saker skiftade litegrann. Jag och min kära vän väntade ut en tredje och underhöll oss med lite dans och snack. Nog för att man kan få en blick här och där när man går förbi eller ser sig omkring, men jag skojar inte nu när jag säger att vi var omringade av guys som såg ut som att de hade sett två köttbitar på savannen. Vi till och med flyttade på oss till olika ställen i lokalen för att det blev så sjukt obekvämt. Men inte ens det hjälpte. De var som att de hade fått något hemligt meddelande i dörren att de här är bytena för ikväll och sedan spridit ut sig för att få sin chans haha. Någon vet jag kom fram och började snacka om någonting högst oklart för att sedan gå, då kom en annan kille fram från det andra hållet och undrade vad den underliga snubben hade velat. Najs move där killen, najs move. ;) Han kanske bara ville vara trevlig mot två tillsynes sårbara tjejer, men vi alla vet nog att han förmodligen såg sin chans att lägga in en oskyldig stöt. Jag har ingenting emot killar som vågar ta initiativ, men gör det rakryggad utan en massa baktankar i fickan snälla.
 
Nu var just den här kvällen egentligen mest bisarr och någonting man kan se tillbaka på med ett gott skratt. Men jag är nog ganska säker på att jag inte kommer återvända dit i första taget. Håller mig nog till de andra klubbarna – och fortsätter att gå hem innan klockan slagit halv tre. ;)
 
Har ni någon sådan där högst skrattretande eller märklig situation från en utekväll?
Kommentera här nedan!