Om jag har snöat in på det här med kärlek? Yes I have! Efter lite för många timmar framför serien "Love Island" så fick jag lite feeling och känner att jag vill skriva ner mina tankar om beteende och bemötande, när det kommer till the L word.

Låt mig säga såhär; jag minns inte ens senaste gången någon fick mig att känna mig eftertraktad. Då menar jag genuint intresserad och inte bara tomma ord. Komplimanger är en sak men att visa det genom agerande är något annat. Man kan väl säga att jag är lite old fashioned där (tycker snarare det är en komplimang när en kille betalar än att det skulle vara ojämlikt osv). Men ni vet; när någon öppnar dörren åt en, är omhändertagande, överraskar och visar uppskattning. Jag har ingenting emot en man som tar initiativ, vågar ta första steget och visar vad han vill. Men som samtidigt har respekten nog att förstå att tjejer inte är byten i en lejongrop. Har förresten en sådan hemskt märklig story från en nattklubb som skedde här i våras som jag ska berätta någon gång haha. På tal om att bli sedd på som en bit kött.

Någonting som har blivit allt tydligare allt eftersom tiden går är hur uppskattat det är med ärlighet. Det är okej att inte känna ett intresse för någon. Men var man nog att säga det. Ett av de mest attraktiva egenskaperna hos en kille är någon som vet hur man uppför sig. Du kan vara respektfull och ha ett trevligt uppförande trots att du inte har ett kärleksintresse för någon. Orsaken till varför man håller tillbaka i sitt bemötande borde inte vara för att man är rädd för att ge fel signaler ( eller i slutändan såra någon). Uppstår det en sådan situation – prata om det. Var inte rädd för att något ska bli fel som inte är.

Det som känns som de största problemen med dating nowadays är att:

  1. Det finns en outtalad förväntan att dejter leder till sex. Bara för att du inte hoppar i säng med någon så betyder det inte att du är ointresserad, och tvärt om.

  2. Man kommunicerar inte. Åter igen, är du inte intresserad av att ta relationen vidare - säg det. Är du intresserad och gillar någonting hos den andra personen - säg det. Problemet är att vi tolkar in vad vi tror att den andra personen tänker alldeles för mycket, istället för att faktiskt veta. Vilket leder till både missförstånd och säkert förlorade chanser till romans. 

  3. Vi gör saker större än vad det är. En dejt handlar om att två personer möts för att lära känna varandra, simple as that. Det behöver inte leda till flirtiga komplimanger och en kyss när ni skiljs åt. Slappna av och släpp förväntningarna lite. Finns det attraktion och saker att bygga vidare på så kommer du att märka det. Och om ni båda får feeling – kiss those lips like there´s no tomorrow!
En av mina svagheter har definitivt varit att jag har varit så fruktansvärt dålig på att kommunicera. Inte vågat säga vad jag tycker och tänker, vare sig det har handlat om min osäkerhet inför att gå in i ett förhållande eller hittat undanflykter istället för att säga; "hey, du verkar vara en trevlig kille men jag är tyvärr inte intresserad." Jag kan fortfarande vara en liten chicken och vara rädd för att känslorna inte är ömsesidiga. Men let me tell you – det är så befriande att våga vara uppriktig.
 
Även om jag har fått nobben ett par gånger när jag har öppnat upp för hur jag känner, så har det varit så mycket lättare att släppa än de gångerna då jag inte fått någon respons alls. Om du sitter och oroar dig för att ta kontakt med någon för att du är rädd för deras bemötande, så kan jag nästan försäkra dig om att den oron är helt i onödan. Folk blir smickrade av att någon visar sitt intresse! Jag har åkt på både de som redan haft flickvänner och de som inte varit intresserade. Men ingen av gångerna har jag blivit bemött med en taskig attityd. Du kan helt enkelt aldrig veta om du inte frågar. Och vet du vad det bästa är? Du kan få ett ja, och därifrån är chansen stor att det faktiskt leder till någonting riktigt bra!
 
Summan av kardemumman: 
Uppför dig med vanligt vett och hyfs, det kommer du långt med.
Våga säg vad du känner, på riktigt.
Om du är intresserad av någon – ta tag i det. Du behöver inte sitta och vänta på att han ska hitta dig när det lika gärna kan vara tvärt om. Go find yourself a prince girl!
ida

bra skrivet!

Svar: Tack så mycket! :)
Rode Gradin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress