Det är mycket kärlek i olika former nu hörrni.
Den här gången handlar det dock inte om kärlek i en relation utan snarare en ätbar sådan. Lyckan i att kliva ut till landet på morgonen och plocka sig en skål med röda små gubbar. Tyvärr inte i riktigt samma storlek som bilden ovan, men ge det ett år till så ska ni se!
 
Känns som att jag har en del saker att skriva om nu men ska bara finna tiden och ro:n nog att skriva ner dem på "papper". Så fort jag får lite tid för mig själv utan någon annan i närheten ett par dagar så kommer skrivnerven igång. Känns lite som när jag var liten och skrev berättelser så fort jag fick chansen, som under lässtunden i skolan ni vet? Slutade alltid med att jag fick avbryta läraren och be om ett häfte till typ så att jag kunde fortsätta skriva haha. Livet med en kreativ själ, ni vet.
 
Idag tänkte jag faktiskt skriva om livet på jobbfronten. Jag har känt mig lite.. jag vet inte, ofokuserad senaste tiden. Mycket har och göra med jobb och boende situationen, vart jag vill i livet. En av förutsättningarna för att jag ska kunna flytta tillbaka upp till Stockholm igen är att jag har en fast anställning. Får jag en fast anställning så måste det matcha med att jag hittar ett boende (vilket kan vara svårt bara det, plus att det ska kännas bra såklart) med inflyttning som funkar innan anställningen börjar. Inom media så kan det dessutom vara ganska snabba puckar! Ett annat problem är att det givetvis finns en tveksamhet från arbetsgivarens sida om jag inte redan är bosatt i staden. Vilket gör det hela till lite av en ond cirkel.
 
Jag fick frågan häromdagen om vad min dröm är.  Jag tror att jag slutade drömma om karriärsmål och blev realist för ett tag sedan, för att saker aldrig är så enkla som man tror att de är. Vilket är det absolut värsta du kan intala dig själv. När drömmen inte går att planera strategiskt utan till stor del handlar om tur, så känns det inte realistiskt möjligt att lägga hela sin själ i någonting som i slutändan inte ligger i min makt för om det blir verklighet eller ej. Det var länge sedan jag med säkerhet kunde säga att "det här är jag bra på" och det handlar inte om att jag tvivlar på mig själv, utan snarare att jag faktiskt inte kan komma på någonting där jag är lite vassare och har kunskap nog att kunna briljera med det. Vad besitter jag för kvalitér som jag kan bidra med som gör mig rätt för en viss typ av position i ett företag? – den typen av fundering. 
 
Men om jag fick drömma, så skulle jag säga ett yrkesliv som innebar skrivande och estetiskt skapande med friheten att till största del kunna designa min vardag helt själv. Jag har aldrig haft problem med arbete under eget ansvar och när det kommer till den kreativa biten så trivs jag bäst med friheten att kunna skriva sena nätter, tidiga morgnar eller hela dagar om jag så vill det. I get the work done, men trivs bäst om jag får lägga upp tiden själv. Jag vill skriva personligt, skapa personligt och göra ett avttryck snarare än att vara en spökskribent bakom en informativ text. Ser framför mig Carrie Bradshaw eller Jane i den nya serien The Bold Type – vill jag förvalta min journalistkarriär!
 
 
Avslutar med en annan typ av sommarkärlek. Njuter av varje sekund med den magiska kvällsutsikten här ute, med moln som målas rosa och ljuset i horisonten som håller sig långt inpå natten. Den ena kvällen aldrig den andra lik.. det är lycka i själen hörrni!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress