Min midsommar // alkoholhetsen

Är det inte löjligt ändå, att vi är "halvvägs" genom sommaren när det precis känns som att den har börjat? Att fira in den med familj och vänner långt inpå natten kändes ändå ganska "fair". 
Efter att ha rullat in på gårdsplanen stax innan 02 igår natt, så bestämde jag mig för att stänga av alarmet och ta mig en rejäl sovmorgon idag. Det vill säga vakna senast tio och scrolla planlöst på telefonen, tills jag kände mig redo för att lämna sängen. ;)
 
Vi började med en lunch här hemma. Färskpotatis och jordgubbar i mängder (heeelt galen i det. När jag var liten älskade jag potatis tydligen, haha sjukt random) efter det så svirrade jag om och åkte iväg för nästa firande under kvällen. Där blev det lite mer potäter och ÄNNU mer smarriga gubbar (röda ätbara sådana alltså😉). Slutade sjukt trevligt innan jag skjutsade hem två små goingar och rullade sista biten hem själv. Så sjukt skönt att hänga med människor som inte höjer på ögonbrynen för att man väljer att avstå alkohol. För mig är det inte ens ett val. Precis som vi snackade om igår; jag festade aldrig när jag var femton och började därför aldrig dricka. Kände mig sjukt obekväm i sådana situationer med människor som personförändrades och tappade kontrollen över sig själva. Därför har jag heller aldrig sett tjusningen i att dricka sig full och inte haft något intresse i att testa själv. Jag respekterar de som väljer att göra det och lägger egentligen ingen speciell tanke vid det, så länge det inte drabbar mig eller någon annan illa på något sätt.  
 
 Outfit nummer två. 
Vita jeans, gulligt linne och min senaste kärlek på jackfronten. Har inte ägt en jeansjacka på jag vet inte hur länge, men nu kändes det dags att addera den här lilla skapelsen till sommargarderoben. Så snyggt till ljusa jeans eller klänning med bara ben!
 
Hoppas ni hade en fin kväll igår. ♥ Berätta gärna om hur ni tänker kring det här med alkohol. Vore kul att höra hur ni resonerar - både för och emot. och psst.. glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillar.
allmänt - lördag - sommar2017 - tankar

Val och besvikelser

Jag hade sett framför mig hur jag skulle skriva ett inlägg om den senaste veckans händelser då bloggen har stått tom. Men sen insåg jag att tankarna drog någon annanstans, nämligen om makten att påverka saker som händer i ens liv.
 
Med snart halva året som har gått så kan jag se tillbaka på det och inse hur mycket de val som jag har jobbat aktivt för, är de som har gjort störst skillnad. De gångerna som jag har tagit saken i egna händer and made stuff happend, är också de som har gjort att jag har utvecklats mest. Inte den gången då jag satt och väntade på att någon skulle höra av sig, inte den gången då jag inte vågade ta första steget, inte den gången då jag inte sa som det var. Det är faktiskt svårare att komma på de gångerna som jag inte har gjort någonting, än de gångerna då jag faktiskt har gjort det. Det om något måste ju vara en vinst i sig.
 
Om jag har fallit på näsan många gånger? Alltså OM jag har gjort haha. Men jag har desto fler roliga minnen att se tillbaka på, även om några får mig att skämmas fortfarande så fort de gör sig påminda. Men (!) – trots det så står jag för mina val och ångrar inte ett enda. Även om besvikelsen många gånger har varit större än lyckan så har de alltid tagit mig så mycket längre fram, än om jag hade suttit och väntat på att andra kanske skulle göra det valet åt mig. Det ligger faktiskt någonting i att gå ut där and chase after what you want. Blir det inte som du hoppades på så är det bara att gråta de där tårarna, tills du inser och kan acceptera att det inte var menat. Så länge du har gjort vad DU har kunnat, så är det lättare att ta med sig en lärdom ifrån det och se framåt mot nya möjligheter. Om det så handlar om karriär, kärlek eller freaking life i allmänhet. Precis som texten ovan säger; ta tillvara på möjligheter i alla aspekter – och hoppas på att det leder dig till lycka. 
 
Vi avslutar där. Det finns mycket mer att säga angående det här ämnet, men nu vet ni vad ska jag hänga tvätten och poppa mig en skål popcorn till ett avsnitt av Gilmore girls. En vanlig sommarkväll i Juni..och imorgon fortsätter jag att kämpa för allt det som jag vill att mitt liv ska innehålla.
Godnatt! 
allmänt - onsdag - sommar2017

Examens firande

Igår var det dags för en försenad liten gathering för att fira två färdigutbildade kämpar i familjen.
Jag är nog den som mest har sett på min examen som "ingen big deal". Lite som när man gick ut nionde klass - en milstolpe men inte som en student eller högskoleexamen. Lite som att det måste ha varit blod, svett och tårar för att det ska vara värt ett firande. Är ni med på hur jag menar? Tur man har människor runtomkring en som rycker tag och ba: "Hallå du är färdigutbildad journalist, klart det ska firas!"
 
Dagen började med att jag for som en skållad råtta för att hämta ut paket (aka vindrutetorkarmotor så att jag kan köra min älskade lilla bil i regniga sommarsverige), handla de sista ingredienserna till tårtan och lusläsa hyresannonser. Är det sjukt när man börjar tycka att en månadshyra på 7500 kr är billigt för en etta? I think so.
Snart därefter dök lilla familjen upp från olika håll. Blir helt varm i hjärtat av alla fina ord och lyckoönskningar jag har fått den senaste veckan. Att jag också har blivit överraskad med så fina presenter är egentligen helt oviktigt, men så sjukt fint ändå (tack hörrni!!). 
 
Vi försökte oss på en liten familjebild igår när vi alla var samlade, vilket var lättare sagt än gjort haha.↑
 
Nu fortsätter en vecka mot framtida mål och planer. Allt är väldigt oklart just nu, vilket är så sjukt spännande och oroväckande på samma gång. Men det ser ut som att det blir en Stockholmsvisit redan i helgen faktiskt -LÄNGTAR!
 
Psst. Glöm inte att klicka på hjärtknappen om du gillar inlägget! ♥
allmänt - måndag - sommar2017 - tankar