Jag är 21 år gammal och om tre månader kan jag titulera mig som journalist. 
Meningen ovan är ingenting jag hade förutspått mig att skriva för fem år sedan, inte heller för så nära som två. Jag var en inbiten hästfantast som brann för tanken att få omvandla mitt intresse till ett betalt jobb. Varje dag skulle kännas som vilken som helst, arbetstid eller inte och jag skulle inte behöva känna ett behov av att särskilja de två.
 
Den tanken bär jag fortfarande med mig än idag även om ursprungsplanen ändrandes mot nya framtidsmål, vilket det fortsätter att göra. Jag försöker fortfarande lista ut vad i livet som är rätt för mig, hur jag vill forma det och med vilka biståndsdelar. Jag följer magkänslan och testar mig fram, vilket jag har lärt mig är den viktigaste delen. Tänk inte så realistiskt till en början, utan testa dig fram och undersök möjligheterna till vad du vill förändra eller göra. Antingen kommer det kännas helt fel för dig och då är det bara att slopa den idén och rikta in dig på nästa. Eller så visar det sig vara helt rätt och då är det bara att köra! 
 
Jag är glad för att jag valde att satsa på mig själv så tidigt i vuxen ålder. Med det menar jag utbilda mig och inte vara rädd för att viljan kan ändra sig längs vägen. Vem vet om jag väljer att börja mitt yrke som journalist. Vem vet om jag blir kvar i Stockholm eller flyttar till en annan stad. Vem vet vart livet tar mig och inte. Vad jag dock vet är att så länge jag gör vad som känns rätt för mig, så kommer jag inte behöva oroa mig för att saker faller på plats tillslut. På vägen till att hitta sin grej i livet. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress