Rutiner.
Antingen blir jag helt manisk och gör saker nästan på samma klockslag och hamnar i ett riktigt bra flyt. Eller så inser jag att jag inte har ätit någonting sedan tidig lunch när klockan är nio på kvällen. Helt beroende på hur mitt liv ser ut och vad jag gör. Blir dock lätt uttråkad och känner mig låst, så behöver någon förändring i rutiner då och då. Svårt att släppa saker också förrän jag känner mig "klar" – vill hitta någon bra balans där!
 
Tidsoptimist.
Ibland spelar det ingen roll hur lång tid jag har på mig, jag lyckas nästan alltid bli liite sen ändå. Vilket jag stör mig på då jag inte vill anses som oengagerad och lat. Det sägs dock att tidsoptimister inte är lata, utan bara ser på tid annorlunda. Att man vill vara så effektiv som möjligt, men att det skiter sig i beräkningen. Jag vill slösa så lite tid som möjligt men är kanske inte världbäst på att förutse vad som är realisitisk för hur lång tid varje enskild sak kommer ta.
 
Baka och pyssla i köket.
Jag önskar sååå att jag fann ett intresse i att testa olika recept, baka fina bakverk och stå timmar i köket innan middagar. Men än har jag inte riktigt hittat den kreativiteten. Framförallt för att jag inte riktigt är samma gottegris som förut heller hehe. Men och andra sidan så är jag väldigt intresserad av att äta bra mat och vad olika sorters ingredienser och råvaror kan tillföra kroppen. Det vill jag grotta ner mig mer i!
 
Allt.
Det viktigaste (och roligaste) enligt mig är att utmana sig själv. Testa nya saker och lära av de som kan. Vad det än handlar om. Vishet hos den äldre som levt igenom de prövningar du har framför dig, kollegan som haft/har en liknande arbetsroll som du vill ha, brorsan som får stå ut med att byta dina däck varje vår och vinter. Eller varför inte kassörskan bakom disken? Var frågvis och du kommer lära dig! Kunskap är guld, eller hur?
 
Vad vill du bli bättre på?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress