26 augusti 2018

Min nyfunna kärlek

Allmänt

Jag har funnit mig en ny kärlek över sommaren - Boohoo. 
I vanliga fall brukar jag dra mig för att beställa för mycket online då det alltid är svårt med passform osv. Men överlag så har båda mina beställningar varit över förväntan. Tror dock deras nederdelar är mer anpassade för någon med lite mindre rumpa haha, där sitter de inte hundra. 😏 Men de här svarta kostymliknande shortsen har jag LEVT i under de varma sommardagarna vi har haft. Klädda men ändå tunna nog att kunna bära i hettan. Linnet är också därifrån, 50 spänn för ett mjukt plagg med smickrande passform. Värt! Nu väntar jag bara på att det känns dags att klicka hem lite varmare kläder. Då blir det mer stickat och långärmat tillsammans med sneakers och jackor.
 
Jag vet inte vad som har hänt med mig numera, men jag uppskattar morgontimmarna så sjukt mycket. De är så fridfulla och ger verkligen möjligheten att starta dagen innan den har börjat, if that makes sense? De här senaste två månaderna har verkligen givit mig peace och rutin. Tempot har varit högt men motivationen har varit på en helt ny nivå. Mår bra, levererar, prioriterar och ser på livet med andra ögon. Någonting jag verkligen har lärt mig och insett är att - du kan aldrig säga till någon att lösningen på alla problem är att se det positiva i allt. För befinner du dig inte i den sinnesstämingen så är grundproblemet betydligt större än så. Det är lite som att säga att ett högre vattenintag kommer bota din akne, i doesn´t work that way, för alla. Är du i peace med dig själv så kommer du att se på livet med ett lättare hjärta. Det sker automatiskt och du behöver inte ens reflektera över det. En välmående själ lyser upp och ser färgerna i varje situation medan en krigande själ mörkas ner av skuggorna. Lite så ser jag på det i alla fall, eller hur tänker ni?
 
Vart DU än befinner dig i livet så hoppas jag att du får en bra söndag.
Jag börjar känna mig back on track och kommer ta dagen precis som den kommer. Springskorna och den högre växeln får vänta tills nästa vecka. Hellre ge sin kropp de bästa förutsättningarna än att ta språnget för tidigt.
 
Kram på er!
Pengar på kontot och den första, för många, vardagliga fredagen är återställd.
En bacill tycks inte vilja släppa taget om min kropp och motvilligt spenderar jag dagens ljusa timmar bland för många kuddar och mjuka lakan. Känner vindens svala vindar som får gardinerna att svaja och slår en skamsen blick ut på den växande gräsmattan. Rastlös och obrydd, bultande hjärta men energilös. Plöjer igenom tårdrypande bröllopsvideos och hoppas på en friskare morgondag. 
 
Har svårt att acceptera att sommarnätter numera är ett minne blott. Himlen gick från gyllene, till sjärnklar och slutligen nattsvart. Höstjackorna plockas fram alldeles för tidigt och kräftskivorna avlöser varandra. I samma veva kom jag och tänka på ett av de tillfällena när vi gjorde kräftfisket till någonting alldeles extra. 
 
Vi växte upp med ett syskonpar på andra sidan vägen där vi bor. Som barn sprang vi emellan husen för att umgås tillsammans med de äldre syskona eller på egen hand. Jag som ensam tjej kunde sitta i timtal och titta på när grabbarna var djupt försjunkna i ett TV-spel, i väntan på ett förhoppningsvis roligare upptåg. Det traditionsenliga kräftfisket var ett av dem.
 
En stjärnklar natt i augusti bäddade vi med madrasser, täcken och kuddar på den stora altanen på husets baksida som vetter ut mot fälten. I bakgrunden hördes syrsor och den friska kvällsluften gjorde det nästintill omöjligt att somna. Förväntansfulla föll vi slutligen i sömn och vaknade bara timmar senare av gryningens genomträngande morgonljus. Med hinkar och verktyg trängde vi ihop oss på den alldeles för lilla solgula fyrhjulingen för att ta åkervägen ner mot ån. Till vår besvikelse hoppade motorn aldrig igång och vårt tidiga äventyr fick istället räddas av en vuxen kompanjon. Hur stor fångsten blev och vad det egentligen blev av dem där kräftorna minns jag inte. Mer än att det var upplevelsen och resan fram till den möjliga vinsten som var den exalterade delen av expeditionen. Om det blev några kräftor i buren var egentligen sak samma, men tanken på att det skulle kunna hända var motiverande nog. Kanske borde livet också ses på lite mer med samma exalterade ögon som en 11-årings? I jakten på några krälande djur med klor.
 
 
Om en vecka kliver vi in i september och jag låter mer än gärna de stickade tröjorna ligga kvar i garderoben ett tag till. Det må vara förändringarnas tid i både årstid, styre och personligen. Men än tänker jag hålla fast i det där stjärnklara, varma och problemfria så länge livet tillåter. 

19 augusti 2018

Movie night

Allmänt

I onsdags blev det en helkväll i staden.
Jag skyndade mig hem från jobbet, duschade och klädde på mig för att åka in till Örebro och bion. Minns inte senast jag såg en film i en biosalang, men den här var helt klart värd upplevelsen.
 
Vilken mysig kväll vi hade! Ett gäng kvinnor i olika åldrar som både skrattade och grät till de skildrade känslorna på bioduken. Jag pratar givetvis om den senaste Mamma Mia-filmen som jag tror vi alla kände igen oss i på ett eller annat sätt. Tänkte på det där: tycker det är så fint hur man kan gå ifrån att bara vara mor och dotter, till två jämlika kvinnor med en oersättlig vänskap. Så känner jag inte bara med min mamma, utan med vuxna kvinnor som jag har växt upp omgiven av. Plötsligt delar ni samma värld och formar en en annan typ av relation och förståelse. Utan filtret som skiljer vuxen från barn. 
 
Nu till en annan sak som hade kunnat sluta riktigt illa.
På vägen in mötte jag och den bil som låg framför mig en klunga cyklister i en kurva (värt att nämna att föraren innan mig övningskörde). På en millisekund hinner jag reagera på att det kommer en bil i motsatt riktning i vårt körfält, förbi cyklisterna. Jag tvärbromsar och ser bara hur den stackars föraren framför mig är på väg att styra bilen ner i diket för att undvika en given frontalkrock, med både oss och cyklisterna inblandade. Jag vet inte hur men med någon meter tillgodo klarar vi oss alla helskinnade ur situationen. Misstag kan alla göra, men det är särskiljet från ren idioti. Hoppas innerligt att den som övningskörde inte tappade modet i trafiken efter det. Så inte värt skadan det kunde ha lett till. Var rädda om varandra där ute!