19 augusti 2018

Movie night

Allmänt

I onsdags blev det en helkväll i staden.
Jag skyndade mig hem från jobbet, duschade och klädde på mig för att åka in till Örebro och bion. Minns inte senast jag såg en film i en biosalang, men den här var helt klart värd upplevelsen.
 
Vilken mysig kväll vi hade! Ett gäng kvinnor i olika åldrar som både skrattade och grät till de skildrade känslorna på bioduken. Jag pratar givetvis om den senaste Mamma Mia-filmen som jag tror vi alla kände igen oss i på ett eller annat sätt. Tänkte på det där: tycker det är så fint hur man kan gå ifrån att bara vara mor och dotter, till två jämlika kvinnor med en oersättlig vänskap. Så känner jag inte bara med min mamma, utan med vuxna kvinnor som jag har växt upp omgiven av. Plötsligt delar ni samma värld och formar en en annan typ av relation och förståelse. Utan filtret som skiljer vuxen från barn. 
 
Nu till en annan sak som hade kunnat sluta riktigt illa.
På vägen in mötte jag och den bil som låg framför mig en klunga cyklister i en kurva (värt att nämna att föraren innan mig övningskörde). På en millisekund hinner jag reagera på att det kommer en bil i motsatt riktning i vårt körfält, förbi cyklisterna. Jag tvärbromsar och ser bara hur den stackars föraren framför mig är på väg att styra bilen ner i diket för att undvika en given frontalkrock, med både oss och cyklisterna inblandade. Jag vet inte hur men med någon meter tillgodo klarar vi oss alla helskinnade ur situationen. Misstag kan alla göra, men det är särskiljet från ren idioti. Hoppas innerligt att den som övningskörde inte tappade modet i trafiken efter det. Så inte värt skadan det kunde ha lett till. Var rädda om varandra där ute!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress