Åtta veckor. Så fort var de här och förbi. På måndag kliver jag in på kontoret för min nioende vecka, om sju dagar kliver jag ut mot nya äventyr. 
Jag har en tendens att hamna på dem ställena jag säger att jag inte kommer vara på. För ett år sedan var dagstidning inte ett aktuellt alternativ för mig. Det intresserade mig inte. Jag la det på hyllan, satsade dit hjärtat ville och agerade utifrån möjligheter som kom min väg. Men det enda jag ställdes inför var ytterligare en start från noll. Tillslut vände jag blicken, bestämde mig och sökte mig mot motsatt riktning. Sökte ett sommarvik på Örebros lokaltidning Nerikes Allehanda, fick jobbet knappt en vecka senare och nu kan jag med handen på hjärtat säga att det beslutet visade sig vara framgångsrikt. Jag har jobbat intensivt, dagarna har gått i ett från det att jag sömndrucket har öppnat ögonen på morgonen till att jag slutit dem igen på kvällen. Men jag har lärt mig att när ens sysselsättning inte känns motig, så gör inte heller ett högt tempo det. Förr eller senare kan man stupa vare sig man gör saker för att man vill eller inte. Men under korta perioder så går det, det flyter på bekymmerslöst och att finna det är en befrielse.
 
Även om jag i skrivande stund inte är helt säker på hur mitt liv kommer se ut framöver, så vet jag att jag aldrig vill sluta lära mig. Aldrig fastna i ett mönster och inte ta mig framåt. Om en väg tar slut så hittar jag en ny, om jag så måste vända om ett par gånger innan jag hittar rätt. Än så länge har alla pusselbitar fallit på plats tillslut. Hur hopplöst det än har känts i stunden. Jag är fortfarande ung och vill tro att jag tar tillvara på den möjligheten genom att testa mig fram. Stänger dörren när någonting känns fel och välkomnar det som känns rätt. Livet är din spelplan. När du inser att saker inte behöver vara på liv och död börjar du våga ta simtag på djupare vatten än vad du kanske är redo för. Var nyfiken och samla på dig kunskap om stort som smått. När du är mer intresserad av att hålla blicken på din egen vägbana än någon annans, det är då du är på rätt väg. 
 
 
Till dagen idag: Vi bestämde oss för att ta en dag vid sjön. Det hela slutade med någon timme, med moln som skymde de värmande solstrålarna och vindar som tog med sig både sand och vattenstänk. Istället för de där härliga strandtimmarna jag hade sett fram emot, blev det kladdkaksfika och några timmar på en köksstol. Minst lika tacksam eftermiddag ändå, men utan solkysst hy och mörkare pigment.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress