Well hello sista dagen i Februari!
Visste ni att jag var redo för, och planerade inför, att spendera de tre första månaderna det här året utomlands? Först Brighton då jag ville uppleva den Engelska livsstilen, då jag fick mersmak för Storbritanninen efter Edinburgh. Hade ett datum satt och skulle bara bekräfta det. Sedan ändrade jag kurs lite och fastnade för Santa Barbara. Sol, värme och äventyr. Men i slutändan föll det på den ekonomiska biten. Det är besvikelse nog att inse att det som praktiskt taget är helt rätt tid för någonting, inte går att genomföra. Men för att det sedan är på grund av någonting så materiellt som en bit papper. Det är inte för inte som man får en liten ilsken klump i magen. 
 
Det är lätt att ta någon för att vara naiv när den säger att den vill kunna leva på ett intresse. Ha ett yrke som inte känns som ett jobb. Vad är det som är så skevt med att säga att "hey, jag hade gärna varit ledig så mycket jag kan och tjäna nog med pengar så att jag kan leva så", när det är precis det som största delen av världens befolkning önskar sig? Applåder till dem som lyckas skapa sig ett liv där varje dag känns värdefull, innehållsrik och trivsam. DÄR borde vi bli inspirerade. Istället för att plocka ner och fnysa åt de som inte vill se varje dag i resten av sitt liv som "ännu en dag på jobbet". Alla har olika inställning och förutsättningar, så har både jag och du. Men jag vägrar leva för en paycheck i slutet av varje månad. Både ur en ekonomisk som livs-förankrad synpunkt.
 
Hur var helgen då? Min blev inte alls som tänkt. Mina planer got defeated av några envisa siffror på febertermometern. Så retligt! Jag var dock redo att stoppa i mig en alvedon och åka ändå. En helg i Stockholm för att fira min kära vän, phuu.. INGA problem. Men ibland får man se sig besegrad, antar jag. 😏 Hade väl varit den utstirrade pesten under resan kan jag tänka mig haha. Det får bli härliga resor dit upp till våren istället!
 
Nu ni ska jag ge mig ut bland resten av landets krigare i den här iskylan. Ska de levereras födelsedagspaket så ska det! 💌

22 februari 2018

Vintrigt stughäng

Allmänt

Lite tisdagschill med vovve och sol!
Byxorna är ett par förlegade ifrån nionde klass. På den tiden då varje klass fick möjligheten att göra en gemensam klasströja med tillhörande byxor. Gör man sådant fortfarande? Tror jag har slängt tröjan men hittade de här i en låda för inte så länge sedan. Mamma påpekar texten varje gång och skrattar lite för sig själv. Ja.. inte går det att ta miste på vem de tillhör i alla fall haha.
 
 
Lyx att rulla in i stugan och bli bjuden på både mat och mammas chokladskorpor. Där emellan drog vi på oss lite varma kläder och pulsade en runda i snön. Diesel hade dock nöjet att dra iväg på egen hand så vi fick snällt promenera tillbaka för att hämta honom haha. Märks ju vem favoritpersonen är i sällskapet, så att säga. Inte var det vi inte!
 
 
Lever för att det blir ljusare för var dag. Tänk när vi sitter där, med blommande natur och blickar tillbaka på den gråa vintern. Så lätt allt kommer kännas! Jag har dock kommit lindrigt undan den här vintern. Kunnat ta vara på dygnets ljusa timmar, frisk luft och välmående. Nu hoppas vi på att det inte snöar in i maj som förra året...Tänk att jag kommer kunna sola utan problem ute på verandan nu!! Förra året solade jag i lägenheten, med fönstrena öppna på vid gavel haha. Funkade det med, någorlunda. 😉 
 
Idag är jag iväg på jobb-ish med lunch därefter. Sen ska jag börja fundera lite på vad som behöver packas till helgen. Vägrar stress med outfitplanering (och för att jag är så galet taggad), så kan lika gärna börja packa i god tid. Jag är överlag ganska dålig på att fixa med håret. Låter det oftast bara va som det är, för att jag helt enkelt inte vet vad jag ska göra med det haha. Jag har långt men skandinaviskt hår som har noll volum eller lekfullhet i sig själv. Tackar gudarna för det många gånger, men det blir liksom lite tunt och livlöst ibland. Skulle vara kul att gå till en frisör eller stylist som tar fram det absolut bästa i det och ba: "gör såhär för att få det att se flawless ut". Yes, pleeease!
 
Hoppas ni får en fin torsdag och helg! För här lär det bli öde tills åtminstone söndag. Då kommer det finnas bloggmaterial vill jag lova.
Efter måndagens flopp med både ingefära och citron te + shot så kände jag att det MÅSTE finnas ett sätt att få i sig de båda, men på ett sätt som både är behagligt och gott. Här ovan har ni svaret!⬆️
 
Vet knappt om jag ska kalla det smoothie eller juice, vart går gränsen liksom? Milkshake är för mig med glass, smoothie med yoghurt/mjölk eller motsvarande. Men juice borde det ju vara när det endast är frukt och vatten? Anyways, låt oss kalla den för juice. 💁🏼
 
Man kan givetvis mixa den lite hur man vill. Har du inte alla frukter hemma så funkar det givetvis att göra den ändå. Även om jag inte kan garantera att den blir lika god. 😉 Har man en juicepress hemma så är det perfekt! Men jag kör den i en vanlig mixer och det funkar lika bra det.
 
Du behöver:
 
1 apelsin
Ca 1 dl mango
Riven färsk ingefära
1/2 banan
Ca 1 dl vatten
 
1. Pressa eller skär apelsinen i bitar. Jag valde att skära i bitar så att jag fick med fruktköttet och pressade sedan i det sista som fanns på skalet.
2. Skär mangon i bitar. (Fryst går också bra, har dock bara använt mig av färsk). 
3. Riv ner önskad mängd ingefära.
4. Tillsätt banan och vatten.
5. Mixa - och njuuut!
 
Drack den både igår och idag till frukost och måste säga att den har inte bara är såååå god i smaken. Men har också lindrat min svullna och onda hals. Den här kommer jag fortsätta att göra många gånger framöver! 
 
Har du något smarrigt tips på juice som du vill dela med dig av? Kommentera jättegärna här nedan! Kan tänka mig att någonting i kombination med Kiwi borde vara gott...