Två representativa bilder av hur min lördag såg ut.
Är det möjligt med vår i Januari? Eh, ja! Men det där lär jag väl få ta tillbaka lika fort som det är sagt haha. Här hemma är det i alla fall redan gröna knoppar på syrenbusken och jag måste väl säga att solen värmde lite ändå. Sådana här dagar känns det verkligen som att det aldrig kommer att bli mörkt. 
Efter en händelserik och sen natt så var det i något chockerande tillstånd jag vaknade av väckarklockan imorse. Skuttade ur sängen och klädde på mig för en morgon i stallet. Nu hade vi otur och prickade in timmarna när solen gömde sig bakom molnen. Men då hann jag med en timmes promenad i skogen på eftermiddagen istället. I full sol dessutom!
 
Nu ska jag ta mig en liten långfrulle här innan dagens händelser dra igång. Ett ordentligt fotbad vore inte helt fel! Kanske ska ge mig på att testa sådana där "påsar". Ni vet sådana som ska sitta på över natten eller liknande. Någon som testat något sånt? Help a sister out! Blir tokig på dessa vintertrötta händer och fötter haha.
 
Ha en fin dag, så hörs vi!
Januari må kännas som en oändlig månad. Men fin är den allt!
Idyller likt dessa är ju så mycket mer värt än betong. Det gör det värt alla gånger man måste halka runt på oplogade vintervägar och åka milen hit eller dit för minsta lilla ärende. Det gör det nästan värt för alla de gånger man behöver ta sig hem från sena nätter i stan. Eller om man ska ta det ett steg längre – alla de konserter och händelser som man går miste om, för att det inte är rimligt att ta sig till huvudstaden riktigt lika ofta som man kanske skulle vilja. Skönt med sommar sedan när även de "nattliga turerna" blir en fröjd för ögat!
 
Påtal om sommar, vet ni vad jag skulle vilja göra? Ta en roadtrip ner till Skåne. Kanske hyra något hus. Åka till Kiviks musteri och deras äppelodling, hänga på stränderna på Österlen. Se soluppgångar, umgås och ta semester – fast i Sverige. Vi har ett HELT land att upptäcka men som vi går miste om i jakten på resten av världen. Det får komma det också, jag har allt mina ställen jag vill se. Men i sommar känns Skåne som ett härligt alternativ!
 
Jag ska allt se till att upptäcka saker under sommarhalvåret, det är målet i alla fall. Även om det bara är över en helg så är det bättre än ingenting. There´s plenty of time att förvalta!
 
Har ni några idéer om vad ni vill göra? Berätta gärna, lite inspiration är aldrig fel. 😌

21 januari 2018

Ett halvfärdigt rum

Allmänt

Om jag inte misstar mig, så nämnde jag mina inredningsplaner i föregående inlägg.
Spontanköpte ett drinkbord till sängbord, köpte vita sängben – och voilá! ⬆️
Nu är skillnaden lite mer brutal i och med ljusskillnaden. Men jag fick äntligen bort sänggaveln! Fy satan vad jag har stört mig på den otagliga gånger. Men jag anade nog inte hur stor skillnad bara den skulle göra. Nu kan jag slänga mig på sängen om jag vill haha, även om det typ aldrig skulle hända för då knäcker jag väl benen. 😏 Bytte bort mitt retro röd/rosa ljus i fönsterlampan också. Blev mer harmoniskt!
 
Det kanske märks att jag är lite AMA härifrån just nu?
Precis som med allt så kommer det en tid när saker och ting förändras. Just nu är jag i en fas där jag testar, funderar och provar mig fram kring hur jag vill att mitt liv ska se ut. Sista halvåret av 2017 gick ut på att hitta möjligheter till att flytta tillbaka till Stockholm. Var uppe i två omgångar inom två helt olika yrken, men inget har riktigt nappat eller klickat rätt. Innan min 22-årsdag valde jag att hitta en ny banan, och i skrivande stund är jag på ytterligare en. Jag har fått möjlighet att hoppa upp i sadeln igen och kommer att fortsätta med det framåt. Är inte det förresten fantastiskt? Hur man kan gå ifrån att att göra någonting nästan dagligen, till sällan, till inte alls. För att sedan hoppa upp och ta vid där man slutade? Reflekterade inte över det förrän jag satt där på hästryggen i torsdags och tänkte att det borde ha varit svårare än såhär. Borde ha tappat känsla, rytm, balans, sinne och koordination. Jag borde ha känt mig ringrostig i en värld där jag tidigare hört hemma. Men jag känner mig snarare nollställd, orädd och fridfull! Inga hjärnspöken eller oläkta erfarenheter i minnet. För det märkte jag verkligen på slutet, jag tappade glädjen och självförtroendet i sporten när alla bara kändes slitigt och svårt. Tur man kan hitta tillbaka tillslut!
 
Nu har klockan slagit över till Söndag. Jag ska stänga av Utan mig ft Newkid som råkat gå på repeat i en timme, dra ett streck över alla "to do" saker som stod på listan och ta en ledig dag imorgon. Godnatt finisar, vi hörs!