30 juli 2018

Hot summer rain

Allmänt

Sommaren jag alltid kommer minnas, av så många olika anledningar.
Jag minns inte senast jag bar en tjock tröja. Eller att solens sista strålar inte spred sitt varma ljus över åkrar och de gula köksluckorna. Precis så som det borde vara. Jag skulle vilja säga "äntligen" till årets fantastiska värmebölja, men samtidigt vet jag vilka konsekvenser det har fört med sig också. I helgen föll sommarens längsta och i mångt och mycket första skyfall. Med blixt och dunder drog de tugna molnen in och gav vatten till det sönderbrända gräset, floran och djurriket. Svetten fortsatte rinna från hässa till häl, men aldrig har väl doften av regn varit så välkomnande. Jag gick miste om mina efterlängtade timmar i solen, satt vid köksbordet och trodde dånet från åskan skulle slå sönder rutorna. Men någonstans kunde jag inte låta bli att ställa fönstret på vid gavel, och le åt dropparna som skapade en flod längs åkerkanten. 
 
Hallona är numera slut på busken. De sista plockade jag idag och ska avnjuta med en skål gröt alldeles strax. Springturen blev gjord för att slippa undan de bitande bronsarna, men också för att det känns så berusande bra i själen efteråt. Är det inte konstigt det där förresten, hur man kan gå ifrån att kippa efter andan och aldrig vilja utsätta sig för det igen, till att faktiskt tycka om det? Ju svettigare desto bättre, typ. Eller är det bara jag?
Look at these bad boys ⬆️ I flera veckor har vi fyllt liter efter liter med hallon från våra buskar hemma. DRÖM!
Vet ni någonting som är så fantastiskt gott med dessa godingar? En skål havregrynsgröt med hallon, smultron och en sked jordnötssmör. Jag brukar mosa en halv banan i skålen innan jag har i havregryn, salt, kanel och vaniljsocker. Om jag inte har jordnötssmör till så brukar jag ringla över honung för att få lite sötma, det ger verkligen det där lilla extra. Tycker det blir så smaklöst annars! 
 
I eftermiddag styr skulle jag ha styrt kosan mot en av mina barndomsvänner, men det blev lite ändrade planer. Även fast det gick år utan att vi träffades under en period, och ses alltför sällan, så ser jag henne ändå som en av mina närmsta vänner. Vi har liksom plockat upp vänskapen och utvecklat den till en vuxen relation. En viktig sådan. Värderar den vänskapen otroligt mycket!
 
Förresten - jag skrev en krönika här i veckan om någonting som jag inte har nämnt här. Finns att läsa på na.se (KLICK) och i tisdagens papperstidning för den som är intresserad.

Födelsedagsfirande och poolparty för snart två helger sedan.
Ett minus med att inte bo i huvudstaden är att det blir lite meckigare att kunna delta på sådana härliga tillställningar. Och andra sidan så är det inte mer än två timmar bort med tåg om det är på "rätt" sida stan, men det krävs helt klart lite mer än om man bara ska ta sig från en punkt till en annan inom länet (även om det typ kan ta lika lång tid som för mig att ta mig från mils avstånd haha).
 
Den här gången lyckades det turligt nog matcha med både ledighet och plats. Knappt 24 timmar var jag borta, så det blev en snabbvisit. Lagom tills VM-matchen var över letade solen sig fram, och när den sedan försvann ner bakom hustaken tog min vän mig i handen och så hoppade vi tillsammans ner i poolen. Kläderna på och allt, givetvis. Tacka vettja väskan med kläder jag hade med mig haha. 
 
Innan vårt lilla spontanbad var det både tävlingar och presentöppning. En sak jag lärde mig: Jag kan inte halsa. Alltså det gåår inte att klunka saker sådär fort om jag inte är tillräckligt törstig. Får kväljningar haha. Jag är med andra ord ingen bra lagkamrat när det jobbar till att hiva i sig vätska. 😉 
 
 
Efter en ändå skaplig god natts sömn så steppade jag upp och tog tåget hem. På kvällen väntades det 20-års firande för brodern min. Han är faktiskt helt galet duktig på att teckna, alltså verkligen talangfull. Faktum är att han precis har börjar tatuera på personer och jag är väldigt, väldigt sugen på en egen liten tatuering. Men just de jag vill ha får han inte göra ännu då de är på så känsliga ställen. Typiskt! Får helt enkelt hålla mig och vänta lite. Är väldigt inne på små tatueringar i alla fall. Feminina och symboliska.. vi får se vad det blir i slutändan!  
 
Avslutningsvis så vill jag bara säga att jag är så lyckligt lottad att få känna och lära känna denna drottning till kvinna. Så glad för att jag fick äran att vara en del av hennes födelsedag. ✨ 
 
Ta vara på era vänner hörrni och var inte rädda för att uttöka er umgängeskrets.