It´s gonna be May!
Den där textraden tycks alltid sätta sig som ett klister i hjärnan varje gång april övergår till maj.
Hoppas ni har haft en skön ledig start på denna "söndag" so far. Jag varvade mellan att göra frukost och skriva ner tankar i anteckningar i över en timme.
 
Lördagskvällen fick mig att tänka. Jag brottas en del med att hitta en samhörighet i livet. Hoppar mellan olika rum, yrken, människor och sammanhang. Utan att känna att jag tillhör det. Jag är väl medveten och granskande över vem jag är och vill vara. Blir less på mitt beteende ibland, rycks med och skriker högt. Testar mig fram och lär känna sidor hos mig själv som jag uppskattar och inte. Ifrågasätter vad som får mig att känna vad, vilka som tar fram vilken sida hos mig och söker efter speglar hos människor där jag känna igen mig. Tror folk glömmer att människor som du omger dig med automatisk speglar vem du är. 
 
En person kan göra dig till någon du inte vill vara. Den som undviker frågor, skapar undanflykter och tillslut måste sätta uppropstecken och vara brutalt oskönt ärlig. En annan kan få dig till att vara precis den du vill vara. Kravlös och sedd. En tredje drar fram den spralliga och modiga sidan och den fjärde får dig att tvivla på hela din existens. Vi speglar varandra och olika människor och sammanhang är olika tydliga i vem du blir av att vistas där. Det handlar inte om det mänskliga behovet av att sätta i fack, utan att du någonstans tar ställning och utvecklar vissa intressen eller personliga värderingar och uttryck genom vilka du umgås med. Uttrycket "du kan inte vara älskad av alla" handlar enligt min mening inte om att människor kommer asky eller älska dig. Utan snarare att alla personligheter klickar inte och därmed inte har någonting i utbyte i att utveckla en närmare relation. Det finns inga fel i det och det behöver inte innehålla någon aktiv negativ tanke riktad mot dig bakom det. Det är dock ingen ursäkt till att inte vara trevlig mot människor du möter. Även fast någon har tråkig attityd mot dig eller inte faller inom ramen för vad som intresserar dig, så betyder det inte att du måste bemöta på samma sätt eller inte tillmötesgå med respekt. Låt inte någon annans referenser kring hur man beter sig påverka hur du agerar. 
 
I lördagskväll fick jag vara en del av ett så hjärtvärmande bröllop. En tjuvkik inpå en fördomsfri, kravlös och ovillkorlig kärlek mellan brudparet och i resten av gemenskapen. Det fick mig att hoppas igen, på att det finns sådan kärlek. Den som får dig att tappa fokus på världens ekorrhjul och varje tvekan på att du inte är tillräcklig. En blick som endast är ämnad för dig. Du är hela världen för någon och någon är hela världen för dig. Utan drama, tvivel och spel. Jag har noll energi för något annat än det längre. Det är allt jag vill ha, och är jag lyckligt lottad nog att få just det där, så finns det ingenting annat jag önskar mig i hela världen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress