30 oktober, dagen då solen aldrig riktigt gick upp.  
Att vakna med blåsten, regnet som piskar mot rutan. Sträcka sig efter morgonrocken i den mån som täcket tillåter. Tassa upp till badrummet och väcka liv i två sömndruckna ögon. Några drag med mascaraborsten, en puff av parfym och paraplyet på väg ut. 
 
Min dag började 07:30 med frukost, tända ljus och en mix av nya och bekanta ansikten. Samtal, värme och sprudlande personligheter. Hur mysigt? Strax efter tio klev jag innanför dörren och med regnet som fullkomligt öser ner utan slut, bestämde jag mig för att ta tillvara på lyxen att göra absolut ingenting. Så trots att dagen har gått i gråskala, så har min skimrat i guld.
 
Psst.. jag har två videos som legat och väntat på redigering som snart är redo att publiceras.
I väntan på dem kan ni kika in på kanalen och klicka på prenumerera knappen om ni så vill. 
Jag tänkte ta upp ett ämne som känns aktuellt, men från en liten annan synvinkel. Börja med att ställa dig själv frågan: Vad framkallar stress för mig?
Jag har insett att den största boven för mig är att jag vill mycket. Inte nödvändigtvis att jag måste, men jag vill. Det känns stundtals som att timmarna faller ur händerna på mig. Jag vill snarare avklara saker nu, vara i fas, än att skjuta på dem åt ett möjligt senare tillfälle. Jag tror man misstar sig ofta att stress endast orsakas av måsten. Men det är bara en sidan av det. Jag har sällan saker "på hög", tiden är egentligen inte heller problemet för mig. Men varje dag vaknar jag med känslan av att vilja ta tillvara på varje tillfälle att göra allt. Men vad måste jag prioritera och välja bort, trots att jag vill göra allt?
 
Just nu känner jag mig lite distanserad från här och nu.
Spelar ingen roll vad jag lägger min tid på så känner jag mig inte fulfilled, nöjd eller avslappnad. Har så mycket som jag vill skriva ner, dokumentera, ta tillvara på. Förvara tankar i dagboken, publicera minnen på bloggen, plugga på och fastställa kunskap jag precis lärt mig, låta sinnen andas i naturen, stänga av allt ett par sekunder. Äta en bra frukost utan stress av klockan, men inte för länge så jag ändå hinner göra allt det där som jag vill innan måsten kallar. Det är som att jag är på två olika ställen samtidigt, en fysiskt och en psykiskt. Även fast ingenting av det här kommer från ett negativt ställe, så är det vad det kommer att landa i. Jag är en drömmare, med ett sinne som naturligt är på flera ställen samtidigt. Men när man går en timmes promenad i skogen med syftet av att andas in här och nu, men är så pass distraherad att man knappt är där. Då är det dags att rensa skallen och komma ner på jorden litegrann tror jag haha.
 
Vad är dina bästa tips för att hitta tillbaka till rätt fokus?
 

22 oktober 2018

The perfect kni(gh)t

Allmänt

 
När temperaturen droppade under tio graders strecket kändes det lämpligt att rota fram höstens stickade tröjor. I den fann jag den här mysiga drömmen med vidare ärm. Tyvärr slutsåld, men värd att visa ändå. 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag skuttar av glädje över vintertiden som ligger och lurar runt hörnet. Det är som att varje år blir lite jobbigare. Vintern och jag funkar helt enkelt inte ihop, varken i kropp eller knopp. Lite som rosa och rött, det skär sig. Däremot så önskade jag att varje årstid fick hjärtat att slå ett extra slag. Vad härligt att njuta av alla sorts klimat. Utan att behöva förflytta sig en meter.
 
Idag började jag ett nytt litet kapitel i mitt liv. 
Men mer om det senare i veckan.  Nu ska jag fly undan alla to-do listor för att tända lite ljus och bädda ner mig soffan. Det behövs det med.
Ha en fin kväll hörrni!