Jag tänkte ta upp ett ämne som känns aktuellt, men från en liten annan synvinkel. Börja med att ställa dig själv frågan: Vad framkallar stress för mig?
Jag har insett att den största boven för mig är att jag vill mycket. Inte nödvändigtvis att jag måste, men jag vill. Det känns stundtals som att timmarna faller ur händerna på mig. Jag vill snarare avklara saker nu, vara i fas, än att skjuta på dem åt ett möjligt senare tillfälle. Jag tror man misstar sig ofta att stress endast orsakas av måsten. Men det är bara en sidan av det. Jag har sällan saker "på hög", tiden är egentligen inte heller problemet för mig. Men varje dag vaknar jag med känslan av att vilja ta tillvara på varje tillfälle att göra allt. Men vad måste jag prioritera och välja bort, trots att jag vill göra allt?
 
Just nu känner jag mig lite distanserad från här och nu.
Spelar ingen roll vad jag lägger min tid på så känner jag mig inte fulfilled, nöjd eller avslappnad. Har så mycket som jag vill skriva ner, dokumentera, ta tillvara på. Förvara tankar i dagboken, publicera minnen på bloggen, plugga på och fastställa kunskap jag precis lärt mig, låta sinnen andas i naturen, stänga av allt ett par sekunder. Äta en bra frukost utan stress av klockan, men inte för länge så jag ändå hinner göra allt det där som jag vill innan måsten kallar. Det är som att jag är på två olika ställen samtidigt, en fysiskt och en psykiskt. Även fast ingenting av det här kommer från ett negativt ställe, så är det vad det kommer att landa i. Jag är en drömmare, med ett sinne som naturligt är på flera ställen samtidigt. Men när man går en timmes promenad i skogen med syftet av att andas in här och nu, men är så pass distraherad att man knappt är där. Då är det dags att rensa skallen och komma ner på jorden litegrann tror jag haha.
 
Vad är dina bästa tips för att hitta tillbaka till rätt fokus?
 
Angelica Wåhlin

Så vettigt inlägg!

Svar: Tack så jättemycket! Har själv inte tänkt på det så konkret förut. Men stress kan verkligen uppstå från både gott och ont.
Rode Gradin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress